اطلاعاتی مهم درباره ی مهاجرت به اتریش| ویکی پدیا فارسی

اطلاعاتی مهم درباره ی مهاجرت به اتریش

عنوان: مقاله ای درباه ی مهاجرت به  اتریش

 

این مقاله در مورد چگونگی  مهاجرت به اتریش  می باشد.

اتریش با نام رسمی جمهوری اتریش کشوری در مرکز اروپا، محصور در خشکی با ۸۵۵/ ۸۳ کیلومتر مربع وسعت و بر پایهٔ آخرین سرشماری صورت‌ گرفته در سال ۲۰۱۱ در این کشور دارای ۶۳۸/۴۱۶/۸ نفر جمعیت است. پایتخت و بزرگترین شهر اتریش وین است.

اتریش از شمال با آلمان و جمهوری چک، از شرق با اسلواکی و مجارستان هم مرز است. هم‌چنین از جنوب به ایتالیا و اسلونی و از غرب به سوئیس و لیخنشتاین محدود می‌شود. زبان مادری اکثریت مردم اتریش بایرنی گویشی از شاخه آلمانی علیا از خانواده زبان‌های ژرمنی است و زبان رسمی آن آلمانی است.

در کنار آلمانی اقلیتی از مردم به زبان‌های کروات، اسلوونیایی و مجارستانی نیز صحبت می‌کنند.اتریش یکی از ثروتمندترین کشورها در سطح جهان است و از منظر شاخص توسعهٔ انسانی که پایه‌ای است برای سنجیدن ۳ معیار زندگی طولانی و سالم، دسترسی به دانش و سطح زندگی مناسب و با کیفیت، اتریش در رتبهٔ ۱۸ جهان است. ساختار سیاسی اتریش به صورت پارلمانی، دمکراسی نیابتی و متشکل از ۹ ایالت فدرال است. اتریش دارای آب و هوای کوهستانی با متوسط درجه حرارت ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد در تابستان و تقریباً ۰ درجه سانتیگراد در زمستان است.

اتریش از اعضای سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و مؤسس سازمان همکاری توسعهٔ اقتصادی است. هم‌چنین از سال ۱۹۹۵ توافقنامهٔ شینگن را امضا نموده و ازسال ۱۹۹۹ واحد پول یورو را پذیرفته است.

 

تحصیل در اتریش

تحصیل در دانشگاه‌های اتریش برای دانشجویان خارجی تقریباً رایگان است. هزینهٔ تحصیل در دانشگاه‌های این کشور برای تمامی مقاطع هر ترم ۳۸۰ تا ۷۵۰ یورو است. امکان اخذ پذیرش با مدارک دیپلم و فوق دیپلم از دانشگاه اتریش وجود ندارد و فرد متقاضی می‌بایست مدرکی دال بر قبولی در کنکور دانشگاه (سراسری یا آزاد ایران) در رشته موردنظر یا کشوری که مدرک آن مورد تأیید دانشگاه‌های اتریش باشد، ارائه نماید. هم‌چنین اخذ گواهی اشتغال به تحصیل از دانشگاه مبدأ یا گواهی عدم منع تحصیل در مقطع مورد نظر پیش‌شرط  درخواست پذیرش است. زبان ملی و تدریس در کشور اتریش آلمانی است با این وجود برخی از دانشگاه‌های خصوصی و برخی دانشگاه‌ها در دورهٔ دکتری امکان تدریس به زبان انگلیسی را فراهم کرده‌اند. دانشجویان خارجی جهت اخذ پذیرش الزامی به داشتن مدرک زبان آلمانی (B2) ندارند چه این‌که دانشجو می‌تواند پس از اخذ پذیرش در یک بازهٔ زمانی یک تا دو ساله دوره‌های زبانی را در کشور مربوطه طی کند و پس از موفقیت در آزمون EPD   به تحصیل بپردازد. هزینهٔ هر سه ترم دورهٔ زبان ۴۱۰ یورو می‌باشد. اتریش از دیرباز جایگاه بلند عرصهٔ تمدن، موسیقی، هنر و معماری در سرتاسر جهان است لذا در همین راستا تحصیل در دانشکده‌‌های هنرهای عالی و اخذ پذیرش در برخی از رشته‌ها مانند معماری، مامایی، پزشکی، اقتصاد، روان‌شناسی  و مدیریت نیازمند شرکت در آزمون کتبی و مصاحبه حضوری است.

از مزایای کشور اتریش این است که دانشجوی خارجی در حین تحصیل به صورت پاره وقت حق کار قانونی دارد  و بعد از اتمام تحصیل به واسطه دریافت کارت قرمز سفید قرمز اجازهٔ یک سال اقامت در کشور اتریش  جهت یافتن شغل را نیز دارد. چنانچه فرد موفق به یافتن شغل شود بعد از ۲ سال کار به همراه پرداخت بیمه و مالیات می‌تواند اقامت دائم داشته باشد. هم‌چنین دانشجو متقاضی از همان ابتدا می‌تواند همسر و فرزند زیر ۱۷ سال و ۶ ماه، تقاضای ویزای همراه  دهد تا به صورت هم‌زمان وارد کشور اتریش شوند.

 

هزینهٔ زندگی

هزینهٔ زندگی در اتریش بسته به سبک زندگی افراد متفاوت می‌باشد اما به طور متوسط ماهانه از ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو است. هزینه خوابگاه در اتریش (به طور معمول از ترم دوم یا سوم به بعد امکان‌پذیر است) ۲۰۰ تا ۳۵۰ یورو است و هزینهٔ اجارهٔ یک آپارتمان ۵۰ متری در بهترین نقطهٔ وین ماهانه ۶۵۰ یورو و خارج از وین ماهانه ۵۵۰ یورو می‌باشد.

 

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش

مهلت تقاضانامه برای درخواست ترم تابستان اول فوریه و برای ترم زمستان اول سپتامبر است. در رشته‌هایی که شرکت در آزمون ورودی لازمهٔ گرفتن پذیرش است دانشجو مهلت دارد تا ۶ ماه پیش از آغاز شروع ترم تحصیلی فرم تقاضا برای آزمون ورودی را پر نماید. مهم‌ترین شرط در گرفتن پذیرش، قبولی در همان رشته در یکی از دانشگاه‌های ایران و داشتن گواهی اشتغال به تحصیل یا گواهی عدم منع تحصیل در مقطع موردنظر است. برای مقطع لیسانس به طور معمول ریز نمرات دبیرستان، مدرک دیپلم و ریز نمرات آن، مدرک پیش‌دانشگاهی و ریزنمرات پیش‌دانشگاهی و برای مقطع فوق لیسانس علاوه بر اصل و ترجمهٔ مدارک تحصیلی سال‌های قبل (دیپلم- پیش دانشگاهی- لیسانس) یک رزومه تحصیلی و کاری از فرد مورد نیاز است.

 

دانشگاه وین

دانشگاه وین دانشگاهی است دولتی که در شهر وین اتریش قرار دارد و از شهرت بسیار خوب و قدمت زیادی در سطح اروپا و جهان برخوردار است. در این دانشگاه بیش از ۱۸۸ رشتهٔ علمی تدریس می‌شود. برخی از برندگان جایزه نوبل از اساتید و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه هستند. بر طبق QS world university ranking 2013 رتبه این دانشگاه در سال ۲۰۱۳ ردهٔ ۱۵۸ جهان است

 

 یکی از راه های  مهاجرت به اتریش, اخذ اقامت اتریش از طریق ازدواج  می باشد.

مهاجرت به آلمانمهاجرت به اسپانیا , مهاجرت به نروژ